A Bujtos HE. 2016. május 14-én megrendezett ünnepi (idén 20. éves az egyesület) házi versenyét nem fogadta igazán a kegyeibe az időjárás. Eleinte csak az erős széllel kellett megbirkózniuk a szép számmal megjelent versenyzőknek, később aztán az eleredő eső is nehezítette az eredményes horgászatot.

Az egyesület 35 tagja mérette meg a horgásztudását és szerencséjét, valamint további mintegy 10 fő, többnyire vezetőségi tag, a HE. elnökének és titkárának hathatós közreműködésével a verseny zökkenő mentes lebonyolítását segítette. A horgászaton túl az elemekkel is megküzdöttek a versenyzők, ezért, illetve a kitartásukért már eleve elismerés illette őket. Mindazonáltal a versenyen elfogadható eredmények születtek.

Felnőttek:
1. helyezett: Nagy János 14,00. kg.
2. helyezett: Kocsis András 8,85.kg.
3. helyezett: Bozsik Mihály 5,20.kg.

Gyermek és ifjúsági kategóriában összesen 2 elfogadható eredmény született:
1. helyzett: Szokol Ákos Bence 2,10. kg.
2. helyezett:Heinrich István 0.05.kg.
A legnagyobb halat Nagy János fogta: 3,25.kg. (ponty).

A helyezettek szép díjazásban részesültek, egyaránt kaptak serlegeket és érmeket, a gyermekek értékes tárgyi jutalomban is részesültek. A VELA Kft. tulajdonosa, Lakatos Tibor úr nagyvonalú támogatásának is köszönhetően a versenyzők ellátásáról is gondoskodtak. Minden jelen lévő HE. tag reggelire pirított hagymás-májat kapott friss kenyérrel, ebédre pedig üstben főtt bográcsgulyást. A kitűnő ízekről a HE. elnöke, Moravszki Tamás és szakácstársa, Timku László gondoskodtak.
A kritikán aluli időjárási körülmények ellenére, a Bujtos HE. tavaszi horgászversenye eredményesen és jó hangulatban telt el. A hadseregben, a kiképzés során fogalmazott így a kiképző tiszt: "a foglalkozás a célját elérte".

A versenyt támogatta még a Szabolcs Takarékszövetkezet is.