2015. május 31-én vasárnap indítottuk útjára hagyományteremtő szándékkal a gyermeknapi horgászversenyt a Bujtosi tavon gyerekhorgászok részére. Sajnos évről-évre csökkenő tendenciát mutat az utánpótlást erősítő gyerek és ifjúsági horgászaink létszáma. Az internet térnyerése, a nehéz gazdasági helyzet, és az igazán kevés gyermek versenyek rendezése is közre játszik abban, hogy kevés ma az országban a gyermek horgászok létszáma.

A rossz statisztika könnyen megváltozatható horgászversenyek, horgásztáborok megszervezésével. A verseny meghirdetése igazán jól sikerült, hiszen Nyíregyháza minden részéről érkeztek gyerekek, a kezdésre nem kevesebb, mint 23 nebuló várta a verseny kezdetét jelző dudaszót. A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, mivel az Országos Horgászrend volt a mérvadó, 1 bot, 1 horog és kizárólag csak úszós készség volt engedélyezett, szülő illetve kísérő felügyelete mellet lehetett részt venni a versenyen. Pontban 08.00 órakor útjára indult az első Bujtosi gyermeknapi horgászverseny.

Jó volt látni a 23 versenyző boldogságtól sugárzó arcát, a kezdeti versenylázat, az elszántságot. Alig kezdődött el a verseny már is sikoltozástól, kiabálástól volt hangos az egyébként csendes tópart. A halfogás öröme késztette hangoskodásra a legfiatalabb horgászokat, hiszen életük első megfogott halát mindenkivel tudatni szerették volna. A korosztály elég széleskörű volt, ugyan is a 3 évestől a 14 éves korig képviseltették magukat a versenyzők.

Figyelemre méltó statisztikai adat, hogy a versenyzők között 4 kislány horgász is volt. A 23 versenyző végig kitartott a nagy meleg ellenére, amelyért külön köszönet jár Nekik, illetve az őket elkísérőknek. Izgalmas mérlegelés következett, mivel ekkor már tudtuk, hogy hiába volt a pontytelepítés a verseny előtt, senkinek sem sikerült bajszost a horogra csalni, így minden egyes snecinek súlya volt. A versenyt Dobrosi Zoltán horgászpalánta nyerte, aki több, mint 50 darab küszt varázsolt a partra.

A mérlegelés után izgatottan sorakoztak fel az eredményhirdetésre a kis horgászok, hiszen a helyezéstől függetlenül mindenki valamilyen ajándékot vehetett át. Ezen verseny magas nevezési létszáma is bizonyította, hogy szükség van az ilyen jellegű versenyekre a horgászat megszerettetésének érdekében és ez csak rajtunk múlik felnőtteken, hogy mennyi időt áldozunk az utánpótlás nevelésre nem csak szavakkal, hanem tettekkel is.