A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2019. június 28-29. napján már második alkalommal rendezett horgásztábort 6-14 év közötti általános iskolás gyerek számára Nyíregyházán a Bujtosi tóparton. A rendezvény a Megyei Közhasznú Horgász Szövetség, valamint a rendező egyesület támogatása által valósult meg.

Az eseményen összesen 13 gyerek vett részt. Napközis jellegű tábor volt, a gyerekek részére tízórai és ebéd volt biztosítva. A résztvevők a tábor megnyítását követően balesetvédelmi oktatásban részesültek, majd kiscsoportos foglalkozások keretében oktatásban részesültek az alapvető horgászati ismeretekből. Volt célbadobás, horogkötés, halfelismerés és horgászat történeti ismeretek.

A délután folyamán megtanulták az etetőanyag helyes elkészítését, a csontkukac horogra tűzését, majd segítők irányítása mellett spiccbotos horgászatra került sor. A második nap elején az előző nap tanult alapismeretek átismétlését követően szintfelmérésekre került sor, majd ezt követően egy két órás horgászverseny került lebonyolításra. A verseny során valamennyi gyereknek sikerült halat fogni.

A zsákmány apró pontyokból, kárászokból és keszegekből állt össze. A gyerekek horgászversenyen elért pontjai hozzáadásra kerültek a már korábban lebonyolított szintfelméréseken elért pontokhoz, amelyet követően kialakult a végeredmény. Az eredményhírdetést megtisztelte jelenlétével a Megyei Közhasznú Horgász Szövetség Ifjúság-Oktatási Szakbizottság elnöke Biri Imre úr is. Az elnök úr személyesen adta át az általa hozott ajándékokat az alsó tagozatos korcsoport dobogósainak.

A felső tagozatos korcsoport első három helyezetje Moravszki Tamástól a Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület elnökétől vehette át az ajándékait. Az eredmény hírdetést követően valamennyi gyerek új ismeretekkel gazdagodva, élményekkel telve térhetett haza.

A horgász ötpróba eredményei (maximálisan 160 pont volt elérhető):

Alsó tagozat:

I. Boros Boglárka 153 pont
II. Szabó Dániel 146 pont
III. Szabó Barnabás 143 pont

Felső tagozat:

I. Szabó Boldizsár 152 pont
II. Zengővári Soma 142 pont
III. Jánosdeák Tamás 137 pont

Külön köszönet jár Moravszki Tamásnak, Ignácz Zoltánnak, Málik Lászlónak és Szilágyi Zsoltnak, hogy munkájukkal hozzájárultak a tábor színvonalas lebonyolításához.

Képek: