A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2017. év május utolsó vasárnapján immár harmadik alkalommal rendezte meg gyermeknapi horgászversenyét. A verseny meghirdetése igazán jól sikerült, hiszen Nyíregyháza határain kívülről is érkeztek gyerekek.

A kezdésre nem kevesebb, mint 18 nebuló várta a verseny kezdetét jelző dudaszót. A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, mivel 1 bot, 1 horog és kizárólag csak úszós készség volt engedélyezett, szülő illetve kísérő felügyelete mellet lehetett részt venni a versenyen. A versenyzők két kategóriában nevezhettek, 7-10 éves, valamint 10-14 éves korig.

A hét évnél fiatalabb versenyzők értelemszerűen a kisebb kategóriába kerültek. A gyerekeket szikrázó napsütés, enyhe északi szél és frissen lenyírt versenypálya fogadta. A három órás verseny a kiírásnak megfelelően kilenc órakor elkezdődött. A gyerekek többnyire apró kárászokat és küszöket zsákmányoltak. Üde színfolt volt a 4,35 kg-os amur partra terelése, ami a kifogóját a dobogó legfelső fokára repítette.

A verseny lefújását követően megkezdődött a legizgalmasabb rész a mérlegelés. A mérlegelés után izgatottan sorakoztak fel az eredményhirdetésre a kis horgászok, a kategóriák első három helyezettei a MOHOSZ által kiírt pályázaton elnyert értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, de a többieknek sem volt okuk a búslakodásra, hiszen helyezéstől függetlenül mindenki valamilyen ajándékot vehetett át, és élményekkel gazdagodva térhetett haza. A legkisebb halat fogó versenyző egyik felnőtt horgásztársunk felajánlásának köszönhetően külön tárgyjutalomban részesült. Ezen verseny magas nevezési létszáma is bizonyította, hogy szükség van az ilyen gyerekversenyekre a horgászat megszerettetése és népszerűsítése érdekében. 

Díjazottak:
7-10 éves korig:
I. helyezett: Makula Milán 0,86 kg
II. helyezett: Balogh János 0,35 kg
III. helyezett: Bednárszky Marcell 0,25 kg

11-14 éves korig:
I. helyezett: Kőhegyi Máté 4,61 kg
II. helyezett: Alföldi Zsombor 0,15 kg
III. helyezett: Polyák Andor 0,11 kg

Legkisebb halat fogó:
Dobrosi Zoltán 0,04 kg

<<KÉPEK>>