All for Joomla All for Webmasters
  • photos_1.png
  • photos_2.png
  • photos_3.png

menu tools

Hungarian English German Romanian Slovak Ukrainian

horgasz

augusztus 2019
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Partnereink

szabolcs takarek logo

 

aranyhorog

 

falkit logo

  

nyirvv logo

 

vela logo

 

villanto logo

 

szszbm logo color

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

nyiregyhaza
Nyíregyháza Megyei Jogú Város

Telepítény 2019 július 12.

Tisztelt Horgásztársak!

2019. július 12-én, pénteken 4 mázsa horogérett pontyot telepítünk tavunkba. Horgászati tilalom nincs.
Kellemes időtöltést, jó horgászatot kíván a HE. vezetősége

Horgásztábor a Bujtosi tavakon

bujtos horgasztabor 02

A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2019. június 28-29. napján már második alkalommal rendezett horgásztábort 6-14 év közötti általános iskolás gyerek számára Nyíregyházán a Bujtosi tóparton. A rendezvény a Megyei Közhasznú Horgász Szövetség, valamint a rendező egyesület támogatása által valósult meg.

Az eseményen összesen 13 gyerek vett részt. Napközis jellegű tábor volt, a gyerekek részére tízórai és ebéd volt biztosítva. A résztvevők a tábor megnyítását követően balesetvédelmi oktatásban részesültek, majd kiscsoportos foglalkozások keretében oktatásban részesültek az alapvető horgászati ismeretekből. Volt célbadobás, horogkötés, halfelismerés és horgászat történeti ismeretek.

Bővebben: Horgásztábor a Bujtosi tavakon

2019. évi gyermeknapi horgászverseny

A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2019. év június 01. napján immár ötödik alkalommal rendezte meg gyermeknapi horgászversenyét. A verseny kezdetét 17 fő várta izgalommal, közülük 11 fő az alsó tagozatos, 6 fő a felső tagozatos korosztályt képviselte. A versenyen hét fő kislány is részt vett, akik közül hárman a dobogóra is felállhattak a végén. A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, 1 bot, 1 horog és kizárólag csak úszós készség volt engedélyezett. Szülő vagy kísérő felügyelete mellet lehetett csak részt venni a megmérettetésen. A versenyzőknek a ragyogó napsütésben az élénk északi széllel is meg kellett küzdeniük. A két órás verseny a kiírásnak megfelelően kilenc órakor elkezdődött. A gyerekek többnyire apró kárászokat, pontyokat zsákmányoltak. A verseny lefújását követően megállapítottuk, hogy igen szerény fogások születtek. Az eredmény kihirdetésekor mindkét korosztály első három helyezettjének átadásra kerültek a MOHOSZ által biztosított ajándékok. Zárásként az egyesület valamennyi résztvevő gyereket vendégül látta a vízpart szomszédságában levő étteremben egy sajtburger menüre.

Díjazottak:
alsó tagozat:
I. helyezett: Makula Milán
II. helyezett: Nagy Gergő
III. helyezett: Molnár Dorina

felső tagozat:
I. helyezett: Balogh Virginia
II. helyezett: Ádám Dorina
III. helyezett: Zengővári Soma

Képek:

Ifjúsági Horgászviadal

2019. május 26-án vasárnap Nyíregyházán, a Bujtosi tavon került megrendezésre a 3. Ifjúsági Horgászviadal megyei döntője. Hat tapasztalt középiskolás horgász, négy versenyszámban mérte össze tudását (célba dobás, szerelés, tesztlap kitöltés, horgászat). Az első három helyezett a nyár folyamán a Tisza-tónál megrendezésre kerülő országos döntőben képviseli majd megyénket, és próbál majd minél jobb helyezést elérni.

Eredmények:
1. Heinrich „Bajnok” István Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület
2. Polyák Andor Alkaloida Lombik Horgász Egyesület
3. Dankó Róbert Rakamazi Cormorán Sporthorgász és Természetvédő Egyesület

Képek:

2019 évi rendes éves közgyűléséről készült jegyzőkönyv

Az alábbiakban közzétesszük a Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2019 évi rendes éves közgyűléséről készült jegyzőkönyvet (még az aláírások előtti változat).

Az érdekeltek figyelmébe ajánljuk különös tekintettel a területi jegyeket érintő változásokat, illetve jegy-típusoknál bekövetkezett változást is. További újdonság, hogy 5. kg.-tól súlyosabb hal elvitele szigorúan tilos!

Továbbá tájékoztatjuk a horgászokat, hogy napi területi jegy az alábbi helyeken vásárolhatóak: Aranyhorog Horgászbolt, Sziklakert Étterem, Végállomás Horgászbolt.

Sikeres horgászatot kíván:
A vezetőség

Testületi jegyzőkönyv LETÖLTÉSE

Egyesületi horgászverseny 2019. május 11.

A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2019. május 11. napján rendezte meg az idei tavaszi horgászversenyét. A versenyen összesen 47 fő vett részt, 41 fő felnőtt és 6 fő gyerek. A versenyzőknek és a szervezőknek az időjárásra nem lehetett panaszuk, sajnos a fogások már nem úgy alakultak, ahogy szerették volna, a verseny előtti pontytelepítés ellenére mindösszesen 8 db-ot (16,02 kg) sikerült horogra csalni. A pontyokon kívül még dévérkeszegek és kárászok kerültek a haltartókba.

A verseny kategóriánkénti első három helyezettje éremmel és ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

Az eredményhirdetést követően a résztvevők ízletes babgulyás ebédet fogyasztottak el, ahol volt idő az élmények és tapasztalatok megbeszélésére is.

Köszönet minden egyesületi tagnak a részvételért.

Eredmények:

Felnőtt:
1. Ifj. Heinrich István 4,34 kg.
2. Fehér László 2,49 kg.
3. Zsiros Tibor 2,27 kg.

Gyerek:
1. Balogh Virginia 2,72 kg.
2. Kőhegyi Máté 0,18 kg.
3. Dobrosi Zoltán 0,03 kg.

Legnagyobb halat fogó különdíj: Ifj. Heinrich István 4,20 kg.

Képek:

Meghívó egyesületi horgászversenyünkre

A BUJTOS HE. vezetősége egyesületi horgászversenyt szervez 2019. május 11-én (szombaton) a Bujtosi tavon kizárólag az egyesületi tagok részére.
A horgászverseny 20 főnél kevesebb nevezés esetén nem kerül megrendezésre
A verseny lebonyolítása:
6.00 Gyülekező és nevezés
6.30 A rajthelyek kisorsolása
6.45 A rajthelyek elfoglalása
6.55 Első jelzés (az etetés megkezdése)
7.00 Második jelzés (a verseny megkezdése)
11.55 A verseny utolsó öt percének a jelzése
12.00 A verseny vége, mérlegelés
12.30 Eredményhirdetés
13.00 Ebéd

A versenyre nevezési díj nincs, minden benevezett résztvevő egy tányér bográcsgulyást kap.

Nevezni lehet személyesen az „Arany horog” horgászboltban.
Nevezési határidő vége: 2019. május 09-ig (csütörtök).

A nevezés feltétele 2019. évi érvényes egyesületi tagság igazolása. A versenyen mindenki egy tetszőleges készséget használhat, a kifogott halat mérlegelés után vissza kell engedni. (Nemes hal (ponty, amur stb.) kifogása esetén a kifogás után azonnali mérlegelés történik)

A verseny kettő kategóriában lesz díjazva:
• felnőtt
• ifjúsági és gyerek

Mindkét kategória első három helyezettje ajándékutalvánnyal gazdagodik.

A verseny ideje alatt az egyesületi tagok számára a versenyen kívül a Bujtosi tavakon tilos a horgászat!
A verseny előtti napokban 3 mázsa horogérett ponty telepítése várható. Horgászati tilalom nincs!
Eredményes horgászatot és jó versenyzést kíván a Bujtos HE. elnöksége.

Telepítés

Kedves Horgásztársak!

2019 március 19-én, kedden, 10 mázsa horogérett pontyot telepítünk tavunkba. Horgászati tilalom nincs.

Kellemes időtöltést, jó horgászatot kíván a HE. vezetősége

Éves beszámoló közgyűlés

Tájékoztatom a tisztelt horgásztársakat, hogy egyesületünk 2019. március 21-én, 17.40 órakor, a Móra Ferenc Általános Iskolában tartja rendes, éves beszámoló közgyűlését, amikor is megtárgyaljuk a 2019. évi költségvetést és egyéb egyesületi ügyeket is. Amennyiben a fenti időpontra nem jelenne meg a tagság kellő létszámban, úgy a közgyűlés új időpontja ugyan az nap 18.00 óra.
A vezetőség kér minden egyesületi tagtársat, hogy a fentebb jelzett időpontban vegyen részt a közgyűlés munkájában!
Sporttársi üdvözlettel: Moravszki Tamás

Horgászkártya igénylés

Értesítjük a tisztelt tagságot, hogy 2019-től megszűnik a papír alapú (kékszínű, MOHOSZ- igazolványtokban található) Horgászigazolvány és azt kiváltja egy személyi igazolvány méretű, plasztik alapú horgászkártya. A horgászkártya kiváltása 2018.szeptember 1-jétől már lehetséges, 2019. január 1-jét követően pedig az egyesületi tagságra kötelezett horgászok esetében a horgászat gyakorlásának, egyben az egyesületi tagság létesítésének, megújításának, az állami horgászjegy kiváltásának az általános és előzetes feltétele lesz. A horgászkártya 2019-től minden felnőtt és ifjúsági horgászunk számára kötelező. Fontos, hogy a 18. életévét be nem töltött horgász regisztrációját a szülő (gondviselő) végezheti csak el. A nem egyesületi tag külföldi horgászok és a gyermekek esetében a kártya kiváltása 2019-től továbbra is csak lehetőség marad. A Magyar Horgászkártya díja 1.732 Ft + ÁFA, azaz 2.200 Ft.

Bővebben: Horgászkártya igénylés

Telepítés 2018. október 31-én

Tájékoztatás
Értesítjük a kedves sporttársakat, hogy október 31-én, szerdán 7 mázsa horogérett pontyot telepítünk a Bujtos tóba. Horgászati tilalom nincs.
Kellemes időtöltést, jó horgászatot kíván a HE. vezetősége

Etetési rend változása

Tisztelt horgásztársak!
2018 október 12-étől az etetés rendje megváltozik a Bujtosi tavakon. Maximum 1 kg etetőanyagot használhat fel minden horgász, akár etetőkosár, fenekező horgászatkor, akár gomóc formájában, úszós módszer alkalmazása esetén

Pontytelepítés

Október 1-jén 5 mázsa horogérett pontyot telepítünk a Bujtosi tóba. Tilalom nem lesz.

Megszűnik a teljes körű etetési tilalom

Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt HE. tagokat, illetve minden horgászt, hogy horgászvizünkön, a Bujtoson 2018. október 1-től megszűnik a teljes körű etetési tilalom. Ezen időponttól kizárólag etetőkosárban lehetővé válik az etetőanyagok használata a következő korlátozással: minden horgász egy nap maximum 1 kg. etetőanyagot használhat el. A tó vízminőségének további javítása érdekében minden fajta etetőanyag egyéb módon történő felhasználása SZIGORÚAN TILOS !
A horgásztársak megértésében bízva, szerencsés horgászatot kíván a HE vezetősége

Egyesületi horgászverseny 2018. szeptember 15.

A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2018. szeptember 15. napján rendezte meg a szokásos őszi házi versenyét. Az eseményre összesen 50 fő regisztrált, 45 fő felnőtt, 5 fő gyerek. A versenyzőket ideális körülmények fogadták: frissen nyírt versenypálya, továbbá két nappal korábban 5,5 mázsa ponty került telepítésre. Az időjárásra sem lehetett panasz, hiszen a reggel kissé felhősen indult, de aztán megjutalmazott minket az ősz verőfényes napsütéssel és szélcsenddel. A fogások már nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, a pontytelepítés ellenére mindösszesen 12 db. (25,60 kg) bajszos került horogra. Ebből a verseny első három helyezettje 10 darabot vállalt magára. A pontyokon kívül még néhány darab kárász került a haltartókba.

A verseny kategóriánkénti első három helyezettje érmet és ajándékutalványt vehetett át.

A gyerek versenyzők közül sajnos senkinek sem sikerült halat fogni, így az ő esetükben sorsolás döntötte el a helyezéseket, amire a korábbi években még nem volt példa.

A verseny babgulyás ebéddel zárult, ahol volt idő az élmények és tapasztalatok megbeszélésére is.

Köszönet minden egyesületi tagnak a részvételért.

Eredmények:

Felnőtt:
1. Nagy János 10,18 kg.
2. Zsíros Tibor 5,42 kg.
3. Vattai Miklós 5,30 kg.

Gyerek:
1. Makula Milán
2. Dobrosi Zoltán
3. Szilágyi Máté
4. Bróthág Dénes

<KÉPEK>

Egyesületi horgászverseny 2018. szeptember 15-én KIÍRÁS

A BUJTOS HE. vezetősége egyesületi horgászversenyt szervez 2018. szeptember 15-én (szombaton) a Bujtosi tavon kizárólag az egyesületi tagok részére.
A horgászverseny 20 főnél kevesebb nevezés esetén nem kerül megrendezésre
A verseny lebonyolítása:
6.00 Gyülekező és nevezés
6.30 A rajthelyek kisorsolása (a részvevők korosztályra való tekintet nélkül a jelentkezés sorrendjében kerül kihúzásra)
6.45 A rajthelyek elfoglalása
6.55 Első jelzés (az etetés megkezdése)
7.00 Második jelzés (a verseny megkezdése)
11.55 A verseny utolsó öt percének a jelzése
12.00 A verseny vége, mérlegelés
12.30 Eredményhirdetés
13.00 Ebéd

A versenyre nevezési díj nincs, minden benevezett résztvevő egy tányér bográcsgulyást kap.
Nevezni lehet személyesen az „Arany horog” horgászboltban.
Nevezési határidő vége: 2018. szeptember 13-ig (csütörtök).

A nevezés feltétele 2018. évi érvényes egyesületi tagság igazolása. A versenyen mindenki egy tetszőleges készséget használhat, a kifogott halat mérlegelés után vissza kell engedni.(Nemes hal (ponty, amur stb.) kifogása esetén a kifogás után azonnali mérlegelés történik)
A verseny kettő kategóriában lesz díjazva:
• felnőtt
• ifjúsági és gyerek

Különdíjban részesül a legnagyobb halat fogó versenyző.
A verseny ideje alatt az egyesületi tagok számára a versenyen kívül a Bujtosi tavakon tilos a horgászat!
Eredményes horgászatot és jó versenyzést kíván a Bujtos HE. vezetősége.

Telepítés 2018. szeptember 10-én

2018. szeptember 10-én (hétfőn) 5,5 mázsa horogérett ponty érkezik az egyesületünk által kezelt tóba. Horgászati tilalom nincs! Jó horgászatot kíván a HE. vezetősége.

HORGÁSZATI TILALOM FELOLDÁSA!

Tisztelt Horgásztársak!

Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy a Bujtosi tavon 2018. augusztus 30-tól elrendelt általános horgászati tilalom 2018. szeptember 5-től feloldásra kerül.
A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy a tömeges halpusztulást kizárólag a vízben lévő oldott oxigén alacsony értéke okozta, nem pedig szennyeződés.
A folyamatos és friss mérések a víz oldott oxigéntartalmának jelentős emelkedését állapították meg.
Fentiek alapján 2018. szeptember 5-én napfelkeltétől kezdődően ismét lehet horgászni a helyi horgászrend szerint, azzal a kivétellel, hogy etetni szemes takarmánnyal is TILOS!!
Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét és betartását!

Nyíregyháza, 2018. szeptember 3.

Tisztelettel: HE vezetőség

HORGÁSZATI TILALOM!

Tisztelt Horgásztársak!

Tájékoztatjuk a horgászokat, hogy a Bujtosi tavon 2018. augusztus 28-án TÖMEGES HALPUSZTULÁS történt.
2018. augusztus 30-tól határozatlan ideig a vízterületen általános horgászati tilalom kerül elrendelésre.
Az elsődleges vizsgálatok alapján a víz oldott oxigéntartalma kritikusan alacsony szintre süllyedt.
Egyelőre ennyi információval rendelkezünk, ahogy további információhoz jutunk, azt szintén közzétesszük.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

Nyíregyháza, 2018. augusztus 30.

Tisztelettel: HE vezetőség

Horgásztábor a Bujtoson

2018. július 27-28. napján első alkalommal került megrendezésre horgásztábor a Bujtosi tóparton. A rendezvény a MOHOSZ és a megyei szövetség támogatása által valósult meg.

Az eseményen összesen 22 gyerek vett részt. Napközis jellegű tábor volt, a gyerekek részére napi háromszori étkezést biztosítottunk. A résztvevők a tábor megnyítását követően balesetvédelmi oktatásban részesültek, majd kiscsoportos foglalkozások keretében oktatásban részesültek az alapvető horgászati ismeretekből. Volt célbadobás, horogkötés, szerelés, horgászati módszerek bemutatása, halfelismerés. A délután folyamán spiccbotos horgászatra került sor segítők irányításával. A második nap délelőttjén az alapismeretek átismétlése után szintfelmérésekre került sor. Az ebédet követően került megrendezésre a várva várt horgászverseny. A halak étvágyára nem lehetett panasz, hiszen szinte minden gyereknek sikerült néhány halacskát zsákmányolni. Az eredmény hírdetést követően valamennyi gyerek élményekkel és ajándékokkal gazdagodva tért haza.

bujtosi horgasztabor 04

<< KÉPEK A TÁBORRÓL! >>

Ezúton is szeretném megköszönni azon egyesületi tagok munkáját akik az idejüket áldozták arra, hogy ez az esemény sikeresen megvalósuljon!

Szilágyi Zsolt
táborvezető

Telepítés

2018 július 30-án 4 mázsa 2,5-3,5 kg. súlyú ponty szállítmány érkezett a Bujtos tóba. Horgászati korlátozás nincs.
Jó fogást kíván: a vezetőség

 

Felhívás

A HE vezetősége tájékoztatja a horgésztársakat, hogy a közeljövőben, megvalósuló iszaptalanítási munkákat megelőzően mederfelmérés történik 2018 július 16-án. Emiatt ezen a napon 6.00-14.00-ig horgászati tilalom lesz a Bujtosi tavakon. A horgásztársak egyöttműködését és megértését kérjük.

Moravszki Tamás HE elnök.

Kötések

bojlikotes doboeloke

fishing gear

Weboldalunk sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k (sütik) alkalmazásába. Amennyiben nem egyezik bele, kérem zárja be az oldalt. Adatkezelési tájékoztató