A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2024. év május 25. napján immár tizedik alkalommal rendezte meg gyermeknapi horgászversenyét. A versenyre 15 fő nevezett, közülük 8 fő az alsó tagozatot, míg 7 fő a felső tagozatot képviselte.

A megmérettetésen négy kislány és tizenegy kisfiú mérte össze a tudását. A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, egy spicc botos úszós készség volt engedélyezett. A versenyen kötelező volt a szülői felügyelet. Az esemény végig napsütéses időben zajlott, melyhez enyhe északi szél társult. A két órás verseny a kiírásnak megfelelően kilenc órakor elkezdődött.

A gyerekek többnyire apró kárászokat és dévérkeszegeket zsákmányoltak. A verseny lefújását követően került sor a halak megszámlálása, majd azt követően az eredményhirdetésre. Mindkét korosztály első három helyezettei a MOHOSZ által kiírt pályázaton elnyert ajándékokat kapták, valamint a rendező egyesület támogatása által éremmel is gazdagodtak. A rendező egyesület támogatása által mindkét korosztály negyedik helyezettje is ajándékot kapott. A verseny zárásaként valamennyi gyerek kapott egy menüt a közeli gyorsétteremből. Összességében elmondhatjuk, hogy valamennyi gyerek élményekkel telve térhetett haza.

Díjazottak:

alsó tagozat:
I. helyezett: Nagy Gergő
II. helyezett: Tamás Kristóf
III. helyezett: Boros Botond
IV. helyezett: Rácz Zalán

felső tagozat:
I. helyezett: Balogh János
II. helyezett: Makula Milán
III. helyezett: Potor Zétény
IV. helyezett: Fedor Balázs

A rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.